4 valkosipulinkynttä
n.30-40g pieni pala tuoretta inkivääriä kuorittuna (tai pari tl inkivääritahnaa)
3 tomaattia
1 punainen chili
(Joskus chilistä on 'tietty' mielikuva, "TULISTA!"Kaikki chilit eivät ole hirvittävän tulisia. Kehotankin tutkimaan chilipakkauksia. Monesti lajikkeesta kirjoitetaan, miten tulinen se on tulisuusasteikolla.)
250 g Paneer-juustoa, kotijuustoa tai hätätapauksessa halloumjuustoa
Meillä käytin fetajuustoa
150 g pakastepinaattia
noin puoli purkkia (eli n.100g) Bulgarian jogurttia
1 dl oliiviöljyä, tai voita
2 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminan siemeniä eli jeeraa
1 tl curryjauhetta
0,5 tl kurkumaa
1/4tl muskottipähkinää
2 rkl sitruunamehua
n. 1 tl suolaa
ripaus sokeria
(Vähän chilikastiketta)
Pehmeän pippurisia kanasuikaleita
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Raasta inkivääri.
Silppua tomaatit ja chili.
Kuumenna pannulla noin puolet öljymäärästä (0.5dl) tai voita.
Laita kuullottumaan intialaiseen tapaan ensiksi mausteet: korianteri, juustokumina, curry ja kurkuma sekä tuore chili.
Kuullota muutama minuutti ja lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri sekä tomaatit ja loppu öljy.
Kuullota pari minuuttia.
Paista kanat pannulla.
Lisää pinaatti ja anna pinaatin sulaa pikkuhiljaa.
Anna kastikkeen hautua noin 5min.
Lisää paneeriin Bulgarian jogurtti, sitruunamehu, suola sekä ripaus sokeria ja muskottipähkinä.
Maista.
- (Lisää tarvittaessa vähän chilikastiketta)
Lisää lopuksi sekaan (feta)juustokuutiot joko öljyssä paistettuna tai kuutioituna sellaisenaan. Fetaa ei mielestäni kannata edes yrittää paistaa pannulla. ☺
Tarjoile vaikkapa naan-leivän kanssa tai riisin kyljessä. Meillä pilkoin lisukkeeksi tomaattia ja kurkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!