Powered By Blogger

Tervetuloa blogiini

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi lukemaan blogiani, sekä toivottavasti tulet toistekin :)

Blogissani on mahdollisuus tuotteiden testailuun /tuoteyhteistyöhön.
Ota yhteyttä, jos yhteistyö kanssani kiinnostaa! ☺

eeniemi(a)gmail.com

Hae tästä blogista

Suositut tekstit

Chinchilloiden voittamia ruusukkeita

Chinchilloiden voittamia ruusukkeita
Chinchilloiden ruusukkeita

Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Pannacottaa & pihviä

Tänään ruoaksi aion paistaa naudan lehtipihvejä. Niiden kanssa paistan ihan vaan ranskalaisia ja vihanneksia. Piti olla grillijuustoakin, mutta se oli valmiiksi pilalla, vaikka myyntiaikaa oli vielä pari kk jäljellä... Olisi pitänyt ostaa taas Halloumia.

Jälkiruoaksi tarjolla on pannacottaa.
Oikeastaan, ei se nyt ihan "pelkkä" Pannacotta ole. Pohjalla on pannacotta. Sitten keltainen passion-kastike. Seuraava valkoinen kerros onkin Mascarpone-vaahtoa. Punainen osio on sitrusmarinoituja tuoreita mansikoita.
Kuva voisi olla parempi, mutta menkööt näin, sillä enhän minä mikään valokuvaaja ole...


Iltapalaksi mansikoita:


Pannacottaa voi valmistaa esim. seuraavalla ohjeella.


Tarvitset:
2 dl kermaa
1tl vaniljasokeria, tai vaniljatanko
1 liivatelehti
n. 0.25 dl sokeria

1. Laita kylmää vettä astiaan.
Laita liivate likoamaan.

2. Raaputa vaniljatangosta siemenet kattilaan.
Laita myös vaniljatanko kattilaan.
Jos et käytä vaniljatankoa, laita vaniljasokeri kattilaan.
Lisää sokeri & kerma.
Sekoita ja anna porista 2-5min.

3. Siirrä kattila pois liedeltä. Purista lionneesta liivatelehdestä vesi pois. Sekoita liivate kermaseoksen joukkoon. Sekoita, kunnes liivate on sulanut, ettei seokseen jää paakkuja.

4. Siivilöi kermasta pois vaniljatanko.
Jaa pannacotta laseihin. Laita jääkaappiin hyytymään. Kestää n.2 tuntia.

Pannacottan kanssa sopii hyvin esim.mansikat, tai vadelmat.
Jos saatavilla ei ole tuoreita vadelmia, voi käyttää pakastevadelmia. Niitä voi (ja pitääkin yleensä) kiehauttaa hetken. Vadelmia voi "piristää" laittamalla sekaan vähän sitruunaa. Jos on liian hapanta, lisää vähän sokeria.
Vadelnaseosta voi annostella hyytyneen Pannacottan pinnalle. ☺

Pihvit onnistui tosi hyvin, olen tyytyväinen. Mehukkaiksi mediumeiksi jäi. ☺4 pihviä paistoin ja yhtään ei jäänyt myöhemmäksi.
Ranskalaisia meni melkein se koko pieni pussillinen. Vihanneksiakaan jäänyt yhtään. Onnistunut ateria, vaikka sitä grillijuustoa ollutkaan. Oikeastaan varmaan parempaakin ilman sitä juustoa...
Jälkiruoka onnistui tosi hyvin! Koin saman tunteen, mitä muutama vuosi sitten, maistaessani Pannacottaa ensimmäistä kertaa... Nam! ☺


Arlalla oli tosi nopea asiakaspalvelu. Jo vastasivatkin noista juustoista, että ne pilaantuu noin, kun pakkauksen saumaus ei ole kunnollinen. Heiltä tuleekin hyvitys. Samassa hyvitysviestissä mainittiin Arlan uutuuksia. Niitä täytyykin varmaan myöhemmin testailla!

Niin... Ja kuulumisia vielä, cincuvauvat kasvaa ja komistuu. ☺Lapset on alkaneet pikkuhiljaa liikkumaan pitkin häkkiä. Alkavat muistuttamaan aikuisia cincuja enemmän ja enemmän.

Alla kuva cincuvauvasta.





6 kommenttia:

  1. Namm:Ppannacottaa,milt maistu ja teiks ite vai ostks :)❤

    VastaaPoista
  2. Eiks sen jo nää, että ite tein? XD
    Maistu kirpeeltä, makealta, passionilta, sitruunalta, mansikoilta ja kermaiselta. ☺ Hyvää oli! ☺

    VastaaPoista
  3. Su tarvis alkaa kokiks! Hyvä kuulosii noi pöperöt!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah. ☺ Kyllä tässä yhden miehen kokki saa olla. :D

      Poista
  4. Näyttää kyl iha kaupanki ;) XD

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!