Valmistin itse gluteenitonta näkkileipää.
Ohje;
2dl maissijauhoa (käytin Risenta maissijauhoa)
½ dl öljyä (käytin oliiviöljyä, rypsiöljy olisi ollut ok myös)
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
( + suolaa )
( 1 rkl fenkolinsiemeniä )
Pintaan:
sormisuolaa
siemeniä koristeeksi
Ainekset sekoitetaan.
Laita taikina uunipellille, jossa on leivinpaperi.
Taikina painellaan ohueksi levyksi.
Ripottele sormisuolaa pintaan.
Halutessasi voit laittaa pintaan myös siemeniä.
Paista 150°c n.45min
Meillä näkkärissä oli myös Cashew-pähkinöitä. ☺
Seuraavaksi ajattelin kokeilla ilman niitä.
Siemenet oli salaattiin tarkoitettuja siemeniä, joissa oli myös pinjansiemeniä.
~●~□~●~□~●~
Also in english
~●~□~●~□~●~
I made gluteine free, crisp bread.
You'll need:
2 dl maizeflours (I used Risenta's).
1/2 dl oil ( I use olive oil, other oils are okay too).
1 dl sunflower seeds
1 dl flaxseeds
2 1/2 dl boiling water
( + salt)
(1rkl fenolseeds)
On the top, as a 'decoration' ;
Fingersalat
Seeds
Mix all of the ingredients.
Put the dough in ovenpan (covered with bakingpaper).
Press the dough as a thin one.
Sprinkle the fingersalt on it.
If You'll like, You can put seeds too.
150°c / 45 minutes
I putted cashewnuts on the bread too. ☺
In next time I thought to try without them.
Seeds in our bread were somekind of saladseeds, where was also stone pine seeds.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!