Tämä postaus on jo odotellut julkaisua, joten jospa olisi sen aika vihdosta viimein.
Innostuin jostain syystä susheista uudelleen. Niistä erään ystäväni kanssa keskusteltiinkin tovin.
Hän on niin asiaan perehtynyt, että oli hyvä kysyä vinkkejä. Vinkkejä satelikin ahkerasti. Kiitos Emmi jälleen avustasi! Mukavaa, kun joku vastasi tyhmiin kysymyksiin... ☺ :')
Kuvassa riisiviinietikka pullo. Tuo on ilmeisesti jokin 'hyvä' merkki. Minä en noihin merkkeihin niinkään ole perehtynyt.
Tarpeiksi hankin:
Riisiviinietikkaa
Avokadoa
Kurkkua
Kylmäsavulohta (puolikas lohi tuli hankittua)
Teriyaki-kastiketta
Soijakastiketta
Luomu tofua
Hellmanns majoneesia
Riisi onnistui ok. Siihen sitten sekoitin riisiviinietikkaa, johon oli sekoitettu suolaa ja sokeria.
Saitaku-pullossa oli ohje, jonka mukaan sokeria ja suolaa sekoitettiin riisiviinietikan sekaan.
Riisin rakenne ilmeisesti onnistui hyvin, koska siitä sai vaikka käsinkin muokattua palleroisia.
Palleroiset myös pysyi kasassa vaikka käsin syöden.
Luomu tofut paistelin pannulla oliiviöljyssä. Lorautin tofun päälle vielä vähän Teriyaki-kastiketta.
Lohesta leikkasin nahan pois ja viipaloin&suikaloin sitä. Avokadon ja kurkun leikkasin pienemmiksi tikuiksi. Jokaiselle riisipallerolle sivelin hieman majoneesia. Hellmannsin majoneesi vaikutti todella hyvältä tuotteelta esim. vrt. Kruunumajoneesi.
Teriyaki-kastiketta kaadoin myös matalaan astiaan, jotta siihen saattoi dipata sushipalleroisia, jos halusi. Muistin meillä olevan syömäpuikkoja, mutta ne olivatkin jääneet muualle. Sormin niitä palleroisia sitten dippailinkin. ☺
Parempaa oli, mitä kokemukset merileväsushista! Sillä merileväsushi sai epäilemään, pystyykö sushia enää ikinä syömään...
Aion tehdä uudelleen.
Sushien myötä sain myös muita ideoita toteutettaviksi. Niistä kenties sitten myöhemmin.☺
keskiviikko 16. joulukuuta 2015
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!