Powered By Blogger

Tervetuloa blogiini

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi lukemaan blogiani, sekä toivottavasti tulet toistekin :)

Blogissani on mahdollisuus tuotteiden testailuun /tuoteyhteistyöhön.
Ota yhteyttä, jos yhteistyö kanssani kiinnostaa! ☺

eeniemi(a)gmail.com

Hae tästä blogista

Suositut tekstit

Chinchilloiden voittamia ruusukkeita

Chinchilloiden voittamia ruusukkeita
Chinchilloiden ruusukkeita

Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Brown velvet-kakku

No Wayn postauksessa mainitsinkin fiksun pimeän ideani brown velvet-kakun, joka cincuilijalle toimii värinä red velvettiä paremmin.

Kuvissa : NUCh SSC's Memhis (brown velvet)



Tässä siis kakun pohja heti paistamisen jälkeen.


Pohjaan tuli mm.piimää.
Paistoajan piti olla n.50min., mutta ilmeisesti meidän "lasagnevuoka" oli pinta-alaltaan suurempi ja kakkupohja kypsyi nopeammin.

Jännää muuten, miehellä oli heti visio piimäkakusta. Ei toi nyt ihan kuivakakku kuitenkaan ole, tai tule olemaankaan! Toivottavasti ainakaan.

Tänään tuo pohja tuli leikeltyä kahtia. Sitten olikin vuoro miettiä täyte... Oikeastaan, eilen jo tiesin tuon moussen tulevan väliin. Toteutus odotti vaan vuoroaan. Pohja oli illalla niin lämmin, ettei sitä edes olisi voinut täyttää moussella.

Kakun väliin valmistin valkosuklaa tyrnimoussea.

Valkosuklaa-tyrnimousse:
300 g (3 ½ dl) tyrnimarjoja (tai 30g tyrnijauhetta)
1 dl sokeria
1 vaniljatanko (käytin vaniljasokeria)
2 liivatelehteä (meidän versioon käytin yhden)
100 g valkosuklaata
2.5dl Flora vispiä

1. Keitä tyrnimarjoja, sokeria ja halkaistua vaniljatankoa (tai vaniljasokeria) kattilassa noin viisi minuuttia.

2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Rouhi valkosuklaa.

3. Painele tyrni-sokeriseos ja tyrnimehu tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan.
Kuivatulla tyrnillä tätä vaihetta ei tarvitse tehdä.

4. Purista pehmenneistä liivatelehdistä vesi. Sulata ne lämpimään tyrnisoseeseen. Kun liivate on sulanut, lisää valkosuklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa. Jos se ei sula, lämmitä seosta varovasti.

5. Vatkaa Floravispi vaahdoksi. Kun tyrni-suklaaseos on viilennyt lähes huoneenlämpöiseksi, lisää se vaahdon joukkoon. Sekoita ne nuolijalla nostellen tasaiseksi seokseksi.

6. Levitä mousse kakun väliin.
(Minä levitin jäänyttä moussea myös päälle, kun en raaskinut heittää sitä pois).



7. Laita kakku jääkaappiin useammaksi tunniksi.

                            Hyytynyt mousse kakku.



Jäljellä olisi loppuvaihe. Mitä kakun päälle?!
Tiedän!!! Ei muuta, kun toteuttamaan. ☺☺

Tällainen se olisi nyt,

Entäs myöhemmin? Jos mitään jää kuorrutettavaksi...





4 kommenttia:

Kiitos viestistäsi!